Een Samen naar School klas starten

Ongeveer de helft van Samen naar School klassen zijn initiatieven van ouders die willen dat hun kind in de eigen wijk, samen met broers en zussen, naar school gaan. Ook zorgprofessionals en leerkrachten nemen het initiatief voor een klas, omdat zij zich willen inzetten voor een optimale ontwikkeling van kinderen met een (ernstig meervoudige) handicap. Het Gehandicapte Kind steunt deze initiatieven met geld en goede raad. Initiatiefnemers van Samen naar School klassen kunnen gebruik maken van de kennis en ervaringen die al door de andere klassen zijn opgedaan. Door werkbezoeken af te leggen, netwerkbijeenkomsten te bezoeken én gebruik te maken van de toolkit, waarin kennis en ervaringen zijn gebundeld in 10 bouwstenen.

Het Gehandicapte Kind en HandicapNL steunen bij de inrichting van de klas

Het Gehandicapte Kind en HandicapNL helpen initiatiefnemers met een gift voor de inrichting van hun klas. Met een substantieel bedrag van beide fondsen kunnen aangepast meubilair, en spel- en ontwikkelingsmaterialen worden aangeschaft. Ook is het mogelijk om een beperkt percentage te gebruiken voor verbouw en scholing.

Door een aanvraag te doen bij beide fondsen wordt de Samen naar School klas onderdeel van de gezamenlijke beweging en verbindt het zich aan het Samen naar School logo. De klassen die onderdeel zijn van de Samen naar School beweging worden uitgenodigd deel te nemen aan netwerkbijeenkomsten en  leveren hieraan een bijdrage.

Zij gingen u voor

Meer weten over hoe dat gaat, een Samen naar School klas oprichten? Lees dan het verhaal van Esther de Bruin en Marjon de Vries.

Esther de Bruijn, oprichter van Stichting Liz

“Iedereen moet weten dat we eraan komen. Ik heb de gehele gemeenteraad tot de burgemeester aan toe dezelfde mail gestuurd”

Marjon de Vries, oprichter van Stichting Bram:

“Onze kinderen horen er helemaal bij. Leerlingen van de basisschool komen in de vakanties helpen”