1. Onderwijs op maat
Kinderen krijgen zo nodig onderwijs in hun eigen, aangepaste lokaal en sluiten zoveel mogelijk aan bij de lessen op de reguliere school.
2. Zorg op maat
Kinderen krijgen alle zorg die zij nodig hebben van de professionals in de klas. Daarnaast komen therapeuten voor behandeling naar de school.
3. Samen met broer en zus naar school
Ouders brengen tegelijk kun kinderen naar dezelfde school. Niemand hoeft apart met een busje naar een school ver weg.
4. In de eigen wijk
Kinderen met en zonder beperking leren elkaar kennen en kunnen ook na school afspreken om te spelen. Bovendien krijgen hun ouders contact met andere ouders in de buurt.
5. Samen leren
Uit onderzoek blijkt: als kinderen met en zonder handicap samen naar school gaan, is dat goed voor de ontwikkeling van álle kinderen.
6. Veilig
Medewerkers hebben de specialistische kennis om een veilige leeromgeving te creëren. De groep is klein en er is veel begeleiding. Benodigde hulpmiddelen zijn aanwezig.
7. Kostenefficiënt
Door de kleinschalige opzet zijn de overheadkosten laag en wordt het budget ingezet waarvoor het is bedoeld: onderwijs en zorg.
8. Extra expertise en capaciteit
De school en de Samen naar School klas delen hun expertise en capaciteit. Daar heeft iedereen profijt van.
9. Netwerk
Van enkele klassen naar een beweging. De Samen naar School klassen in Nederland staan elkaar met raad en daad terzijde. Zij wisselen expertise uit en helpen elkaar op weg.
10. Pionier
Onderwijsvernieuwing komt vaak van onderop. Samen naar School is de ontbrekende schakel in het onderwijs, waardoor kinderen met een (ernstig meervoudige) beperking gewoon naar school kunnen gaan.

Waarom samen naar school gaan belangrijk is
Het Gehandicapte Kind vindt dat ieder kind zich, ongeacht zijn handicap, maximaal moet kunnen ontwikkelen.

Veelgestelde vragen over Samen naar School
Lees hier onze antwoorden op de meest gehoorde vragen, twijfels en bezwaren.